Recept
2007 május 7. | Szerző: Rituskaa |
Túrós gerbeaud
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
– 10 dkg cukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 20 dkg zsír
– 2 dkg élesztő
– 3 tojássárgája
– késhegynyi szódabikarbóna
– csipetnyi só
– + annyi tej, amennyit felvesz
Ezeket összegyúrjuk.
Töltelék:
– 1 kg túró (lehetőleg friss, puha, házi túró legyen)
– 30 dkg porcukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 3 tojásfehérje
Ezt habosra keverjük.
Kizsírozzuk, lisztezzük a pepsit, egy sor tészta, egy sor krém, és ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy . Előmelegített sütőben sütjük, amikor kisült,kihűlt, a tetejét csokival bevonjuk.
Jó étvágyat
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: