Recept

2007 május 7. | Szerző:

 Túrós gerbeaud


Hozzávalók:


-50 dkg liszt


– 10 dkg cukor


– 1 csomag vaníliás cukor


– 20 dkg zsír


– 2 dkg élesztő


– 3 tojássárgája


– késhegynyi szódabikarbóna


– csipetnyi só


– + annyi tej, amennyit felvesz


Ezeket összegyúrjuk.


Töltelék:


– 1 kg túró (lehetőleg friss, puha, házi túró legyen)


– 30 dkg porcukor


– 1 csomag vaníliás cukor


– 3 tojásfehérje


Ezt habosra keverjük.


Kizsírozzuk, lisztezzük a pepsit, egy sor tészta, egy sor krém, és ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy . Előmelegített sütőben sütjük, amikor kisült,kihűlt, a tetejét csokival bevonjuk.


Jó étvágyat

Címkék:

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!